De winter is het koudste seizoen, maar dat betekent niet dat er niets groeit! Tijd om te genieten van lokale seizoensgroenten vers van het land, verwerkt in heerljike winterse gerechten. Ontdek welke groenten er alleen in de herfst en winter groeien en maak de lekkerste bruine beren, pompoenpoffertjes en boerenkoolwafels.
Ga samen met een docent van Stad & Natuur aan de slag met de heerlijkste seizoensgroenten om de lekkerste gerechten te maken. Leer alles over de herkomst van deze groentes en waarom het belangrijk is seizoensproducten te gebruiken. Want, hoe korter de keten hoe beter het is voor het milieu.
Opzet van de les
Deze lessenreeks wordt aangeboden in overleg met de school. Dit thema kan aangeboden worden voor een lange en een kortere periode. Voor vragen over de mogelijkheden kan je contact opnemen met Stad & Natuur via educatie@stadennatuur.nl. Wist je dat je ook een dag kan leren op één van de locaties van Stad & Natuur? Vraag naar de mogelijkheden.
Deze lessenreeks kan worden uitgebreid met:
- Een bezoek aan een akkerbouwbedrijf
- Een bezoek van the Waste to Succes
- Leskist 'van graan tot brood'
- Leskist 'maak je eigen kaas'
Wat moet je weten
(Exacte periode in overleg met de school)
Informatie over de locatie
Adres 1:
Op school
Kosten
Over de aanbieder
Stad & Natuur biedt scholen een uitgebreid pakket van activiteiten aan, op het gebied van natuur, voeding, gezondheid en duurzaamheid. Ons aanbod heeft een kunstzinnige, creatieve, sportieve en/of technische invalshoek.
Meer over: Stad & Natuur Almere