Over ons

De Speelwildernis maakt interactief buitentheater in de natuur dichtbij school.

De Speelwildernis combineert avontuurlijke buitenactiviteiten met theater. De acteurs en kinderen ervaren én maken theater, met de natuur als inspiratiebron.

De Speelwildernis stimuleert vrijuit spelen in de natuur en het volgen van je fantasie. De kinderen mogen oefenen voor hun werkelijkheid, waarin zij hun dromen, wensen, verlangens kunnen laten zien. De deelnemers zijn tegelijkertijd ook toeschouwers. Het is ervaringstheater, de gemeenschappelijke beleving staat voorop. Door in de natuur te spelen brengen we mensen dichter bij de natuur.

Als samenleving lijken we verwijderd van de natuur. De Speelwildernis wil die afstand verkleinen door ervaringstheater aan te bieden in de natuur-dicht-bij-huis.

De Speelwildernis neemt de geschiedenis van een specifieke locatie als uitgangspunt voor de voorstellingen en gaat hierop door in de beleving. Bewustwording over het belang van een duurzame wereld is een van de speerpunten. Dit doen we door in de natuur te laten zien hoe alles met elkaar samenhangt.