Beleef! Ontdek! Leer! Ontmoet de koe!

Over ons

Wij ontvangen met veel plezier leerlingen van de basisschool op ons melkveebedrijf. Kinderen kunnen bij ons op een leuke en educatieve manier kennis maken met het leven op de boerderij.

Ik ben Hildegonda Ytsma en heb samen met mijn man een melkveebedrijf. Ons melkveebedrijf is gevestigd in Zuid-Flevoland, gemeente Zeewolde.
Onze boerderij is goed bereikbaar met de auto vanuit Almere. Naast dat ik educatieboerin ben, werk ik op basisscholen. In september 2021 heb ik het collegiaal bezoek doorlopen en het keurmerk Boerderij Educatie Nederland behaald.

Ik neem jullie graag mee voor een korte rondleiding over ons melkveebedrijf. In groepsverband nemen we een kijkje nemen bij o.a. de melktank, de 24-stands draaimelkstal, de koeien en kalfjes in onder meer onze jongveestal. Daarnaast krijgen de kinderen en ouders kort uitleg over de opdrachten, afgestemd op hun eigen niveau (groep 1/2, 3/4, 5/6 of 7/8).

Ik vind het leuk dat kinderen tijdens een boerderijbezoek spelenderwijs zien wat er op ons melkveebedrijf gebeurt:

  • "Waar komt de melk vandaan en hoe wordt het geproduceerd?"
  • "Hoe ontwikkelt een kalf zich tot koe?"

De kinderen gaan op ontdekking 'Bij Boer Sjaak' door te voelen, te ruiken, te proeven en te beleven aan de hand van verschillende opdrachten. Onze 250 melkkoeien en ongeveer 150 stuks jongvee laten zich graag door jullie bewonderen. En o ja... de pony, het paard, de hond en de poezen zijn er ook nog. Ik kijk uit naar jullie komst!