De verbinding tussen scholen en onderwijskrachten

Over ons

Waar we begonnen zijn met het aanbieden van naschoolse activiteiten en talentendagen, zijn we nu ook actief in het ondersteunen en coördineren op basis van de behoefte van het onderwijs.

De ontwikkeling van de kinderen staat centraal. Wij willen vooral extra steun en toevoeging bieden samen met onze onderwijskrachten. Met onze portfolio sluiten we aan op de behoefte van de scholen op basis van de vijf pijlers. Samen met onze professionals vormt Karibu een brug naar het onderwijs. Een stukje maatwerk gecombineerd met een hoop ervaring brengt meer dan alleen talentontwikkeling bij kinderen. Daarmee is Karibu een zinvolle toevoeging aan het bestaande lesprogramma.

Wij hebben een scala aan oplossingen voor het onderwijs. We bieden vakbekwame workshopbegeleiders aan met verschillende expertises. Het succesvol organiseren van talentendagen gevuld met kunst en cultuur, wetenschap en techniek, sport en spel, burgerschap zijn enkele voorbeelden van de pijlers waarop de workshops gebasseerd worden. De professionals uit de maatschappij sluiten door deze workshops goed aan tot de leefwereld van de kinderen en fungeren op deze manier als rolmodellen.

Met Karibu is er een platform gecreëerd waarmee wij het onderwijs kunnen ontlasten, door het bieden van een helpende hand. Gedurende deze samenwerking bekleden we ook een cöordinerende rol, dit betekent vanzelfsprekend meer ruimte voor de leerlingen, leraren en de schoolleiding. Denk aan af en ziekmeldingen, roosterwisselingen in aanbod en personeel en daarmee gepaard het monitoren en aanvoelen van wat er concreet op scholen speelt. Dit zijn een aantal voorbeelden van taken die een school moedwillig op zich neemt. Op deze manier ontlasten wij de scholen en bouwen we samen aan een duurzame oplossing.