urban sports beweging creativiteit verbinden

Over ons

Outside Events biedt een groot scala aan urban sport activiteiten aan. Urban sport staat voor creativiteit, zelfontplooiing en verbinding.

Outside Events organiseert al meer dan 15 jaar activiteiten en evenementen voor verschillende doelgroepen. Sinds 2022 geeft Outside Events het Flevolandse netwerk van urban sporters een platform tijdens het driedaagse evenement Urban Sports Games. Samen met urban sport aanbieders en (professionele)beoefenaars brengen wij de urban sporten onder de aandacht. 

Urban sporten worden vooral beoefend door jongeren en de sporten vinden plaats in de stedelijke omgeving. Het zijn veelal sporten die zelfstandig beoefent kunnen worden en uitdagen tot het ontwikkelen van zelfontplooiing en creativiteit. Urban sporten hebben vaak een samenhorige community waar ook cultuur als kleding en muziek onderdeel vanuit maakt. Voorbeelden van urban sporten zijn skate, step, bmx, rope skipping, 3x3 basketball, calisthenics, chase tag en freerunning.

Met het aanbod van urban sport activiteiten op scholen willen we bijdragen aan de verrijking van de gymlessen op scholen. De lessen zijn gericht op zelf ontplooiing, creativiteit en samenwerking. De programma's zijn geschikt voor zowel basis onderwijs als voortgezet onderwijs.

De lessen hebben een hoog fun gehalte, maar bieden spelenderwijs ook zelfinzicht en geven vertrouwen en sociaal vermogen aan elk individu.