pauzesport 'Lekker spelen op het schoolplein'

Over ons

Bij Mijnsport bent u aan het perfecte adres voor de organisatie alle activiteiten op sport- en spelgebied. 

Mijnsport verzorgt de organisatie van sportevenementen, sportmanagement, verhuur van sportmaterialen en de organisatie van sport- en spelactiviteiten op basisscholen bij de tussenschoolse en naschoolse opvang. Gezondheid en welzijn van kinderen is een rode draad in de activiteiten. MIjnsport heeft het drankenbord met de blikjes drinken en de suikerklontjes ontwikkeld die op ongeveer elke basisschool hangt, maar ook een Suikerchallenge voor Topscore Fit waarbij op basis van de zoete drankjes die kinderen hebben gedronken, ze de suikerkilo's moeten verbranden met bewegen.

Mijnsport werkt met haar medewerkers op verschillende terreinen en is in 2009 gestart met de verhuur van mobiele voetbalvelden en de organisatie van sportieve evenmenten.  De directeur, Vincent Pappot, is veelal actief in de sportmanagement met werkzaamheden als Manager van Sportparken, Sportmakelaar en projectleider bij de gemeente Amsterdam. 

Vrijwel direct na de start van Mijnsport is het programma van 'Lekker Spelen op Schoolplein' (LSOHS) ontwikkeld om het buitenspelen op scholen te verbeteren. Hierbij wordt de inactiviteit van kinderen verkleind, het spelplezier vergroot, de omgang met (sport)materialen en de omgang met elkaar verbeterd.

Door het programma LSOHS hebben kinderen veel minder tijd om zich te vervelen, minder tijd om andere te pesten en of gepest te worden. Veel ruzies worden voorkomen en kinderen uitgedaagd om op een leuke manier met elkaar te spelen en te leren omgaan met winnen en verliezen.

Het programma LSOHS wordt al uitgevoerd op meer dan 10 basisscholen in Amsterdam. Mijnsport is de laatste jaren ook bekend van de organisatie van het Schoolvoetbaltoernooi van Amsterdam. Andere sportevenementen die Mijnsport door de jaren heen organiseert of organiseerde, zijn: sportdagen van 12 tot 600 personen zoals de Sportdag voor alle medewerkers van stadsdeel Zuidoost, Het Mario Melchiot Toernooi, Het Schoolvoetbaltoernooi van Amsterdam, De Meerboardingcup in Hoofddorp, Het WK Amsterdam/Nederland en toernooien van de gemeente Amsterdam.

Mijnsport is ook de bedenker van de Toernooigenerator, een website voor organisatie van toernooien.